Store hunder i liten kropp
Vil du reagere på denne meldingen? Registrer deg på forumet med noen få klikk eller logg inn for å fortsette.

Store hunder i liten kropp


 
IndeksPortal**GalleryBli MedlemLogg Inn
Kjære Medlemmer :) Husk konkuranssene våre ! Om du vil være med , så legg inn ditt bidrag. Konkuranssene ligger på Portalen, og under Konkuransser-Bildekonkuransser, og Månedens Hund. Lykke til :)
Kjære Medlemmer ! Husk å slette PM`er etter hvert slik at dere får mottatt nye. Mvh Admin
Husk at hunder trenger minst en årlig helsesjekk, og en årlig vaksine ! Dette er viktig å gjøre for å forebygge sykdom hos egen og andres hunder ! Husk også jevnlige ormkurer !
Vær kritisk til valg av oppdretter når du kjøper hund ! Det er mange useriøse og dårlige oppdrettere der ute ! Undersøk nøye før du bestemmer deg for valp !
La hunden din gå på egne bein ! Selvom chihuahuaen er liten, så klarer den utmerket godt å gå i alle terreng selv, og trives best med det ! Bærer du hunden din rundt i veske ofte, kan du utsette hunden din for helsefare ! En chihuahua trenger også mosjon !

 

 Til deg som er på jakt etter valp !

Go down 
AvInnlegg
Chi-Lise
Admin
Admin
Chi-Lise


Female
Antall Innlegg : 10742
Bosted : Larvik
Livsmotto : Vær mot andre som du vil at andre skal være mot deg.
I ringen neste gang : 21.06.09
Registration date : 07.02.2008

Til deg som er på jakt etter valp ! Empty
PosteTema: Til deg som er på jakt etter valp !   Til deg som er på jakt etter valp ! Icon_minitimeTor 11 Sep 2008, 01:35

Torild, Flor de Canela
Moderator,UtstillingsHjelper & Reg. Oppdretter
Til deg som er på jakt etter valp ! Stars6
Til deg som er på jakt etter valp ! 89-51

Til deg som er på jakt etter valp ! Icon_gender_femaleTil deg som er på jakt etter valp ! Icon_zodiac_virgo_1Til deg som er på jakt etter valp ! Icon_chinese_tiger_1
Age : 45
Ble Medlem : 16 Mar 2008
Innlegg : 408
Bosted : Nes
Livsmotto : Liten og smart, chihuahua så klart!
Til deg som er på jakt etter valp ! Icon_minipostTema: Til deg som er på jakt etter valp Til deg som er på jakt etter valp ! Icon_minitimeYesterday at 23:19


Tenkte jeg skulle skrive litt om det å være på valpejakt. Det er et stort marked og det er lett å bli lurt! Som valpekjøper har også du rettighteter, bruk dem godt!

Bruk valpeformidler! Hun vet hvor det finnes valper, og hvem som venter valper har hun nok også en viss pekepinn om. Da får du tlf og mailadr til aktuelle oppdrettere. De følger chihuahua-ringens retningslinjer og kan/ bør legge fram dokumentasjon. Anbefalt pris er 15000-20000 kr.

Ta kontakt, by på deg selv og hold kontakt. Det er umulig for en oppdretter å hole styr på alle forespørsler. Det er lurt å svare med å sende tilbake mailene hvor kontakt og svar allerede er opprettet. Slik er det mye lettere for oppdretteren å huske deg igjen.

Om du velger en annen innfallsvinkel for å kjøpe valp bør du ha satt seg inn i rasestandarden og er det endel ting du bør og er i din fulle rett til å spørre om:

Har foreldrene stamtavle?

Er foreldrene premiert med minst en rød sløyfe eller mer på utstilling? Hvis ikke, hvordan forsvarer du da en slik pris? (Mer enn 15000)

Er de sjekket for PL og øyelyst? Oppdretter bør kunne legge fram dokumentasjon.

Kan jeg få regnr på foreldrene? Da kan du sjekke selv eller få noen som har tilgang til å gjøre det for deg for å se om de virkelig er registrert i NKK.

Kan jeg komme på besøk og se mor og barn i hjemmemiljø?

Har du faren til valpene, og kan jeg få se ham? Om ikke, har du bilder og evt hjemmesideadr eller mai/tlfnummerl?

Om du tenker avl, er tispen etter velprøvde, selvfødende og kjente linjer?


Om ikke oppdretteren kan svare ja på disse innlysende spørsmålene, let videre! Da vet du ikke hva du får!


Se også etter om valpene er kvikke og tillitsfulle. Det er oppdretterens jobb å forberede de små på den store verden. Er ikke valpene sosialiserte på menneskr har oppdretteren forsømt seg grovt! Er foreldrene sky og tilbakeholdne, så styr unna! Det skal være rent og pent der mor og barn befinner seg, ellers også for den del...

Se over valpen mens du har den i armene. Er den tynn? er den skitten rundt endetarmsåpningen? Har den korrekt bitt? Er tannkjøttet friskt og rosa slik det skal være? Har den en utpreget skalle , utstående øyne og stor åpen fontanell? Da er det grunn til å rpoe varsku! Sjekk også hvordan moren til valpene møter deg. Hun skal være stolt og gjerne vise fram valpene sine! (Det gjelder selvfølgelig ikke mens valpene er helt små, da er beskytterinstinket på topp hos noen) Men, da er det heller ingen som slipper inn fremmede. Det bør iallefall ikke være det!

Er du ikke velkommen på besøk er det garantert ugler i mosen! De aller fleste oppdrettere setter pris på besøk så de kan bli kjent med valpekjøperne sine. Gjerne flere besøk! De fleste av oss sender heller ikke små valper alene med fly eller tog.

Det finnes kun en valpeformidler for chihauhua og det er den som kan nås via NMHK, NKK og chihuahua-ringen! Hold deg unna såkalte "valpeformidlere" som opererer via internett og annonsesider. Det er bare et penere ord for hundehandler! De formidler gjerne også flere raser. De beregner seg en stor profitt på valper av heller tvilsom herkomst. Valpefabrikker eksisterer fremdeles og kan skjule seg bak verdens flotteste hjemmesider!

Oppdrettere som skal ha mer betalt for en bestemt farge, noen fordi de skryter av å ha teacup som da skal koste mye mer er det bare å holde seg langt unna. Det er ikke verdt det! Da betaler du dyrt for en hund som antagelig ikke kommer til å leve så lenge. Det er en grunn til at de er så små. De er som oftest sykelige og tåler mye mindre. Er oftere utsatt for hypoklykemi og vannhode.

Er du første gangs valpekjøper hold deg til en norsk oppdretter hvor du får all den oppfølgingen du trenger! For å importere kreves det stor kunnskap om linjer og oppdrettere så du ikke kjøper katta i sekken det første du gjør. Billigere bilr det heller ikke, med valpepris, flyfrakt og moms som er 25& av kjøpesummen. Tollerne har blltt så bevisste nå at det er nesten umulig å jukse på pris. Det kan fort bli dyrt!

Viktigst av alt, ikke ha det travelt! Bruk tid, finn en oppdretter som har hunder du liker og vent den tiden det tar! i mellomtiden kan du lære mest mulig slik at du er forberedt på en liten venn i huset. Det er dere begge to best tjent med i lengen.
_________________
Til deg som er på jakt etter valp ! Flordecanelacopy-2

_________________
Til deg som er på jakt etter valp ! 1-6
Til Toppen Go down
http://www.chihuahuaengler.com
 
Til deg som er på jakt etter valp !
Til Toppen 
Side 1 av 1

Permissions in this forum:Du kan ikke svare på temaer i dette forumet
Store hunder i liten kropp :: Portal :: Portal-
Gå Til: